Misfarget vann – oppdatering

Vi har snakket med Bærum kommune Vann og Avløp flere ganger siden tirsdag. I dag fikk vi vite at Bærum kommune har åpnet en vannledning mot Nesodden, og den ble åpnet denne tirsdagen vi opplevde misfarget vann. Denne ventilen ble åpnet på ettermiddagen, og ut fra hvor mye som ble tatt ut av vann på Nesodden, så vil det påvirke hastigheten av vann i den kommunale vannledningen på Fornebu. Det kommunen hadde sett flere ganger før, er at når vannet endrer hastighet, så løsner det avleiringer på innsiden av vannledningen. Dette er konklusjonen for hvorfor vi opplevde en misfarge på vannet.

Kommunen kunne også legge til at avleiringen i stort er jern noe som ikke har noen negativ helsekonsekvens, men det ser ikke innbydende ut. Kommunen ville ikke anbefale oss å koke vannet.

Vi har opplevd en bedring av vannkvaliteten siden tirsdag ved 19:00 tiden, og det er lite partikler igjen nå. Når alle rør er spylt gjennom, så skal vi være kvitt dette problemet. God helg!

 

Styret