Fjerning av lagrede gjenstander i trapperom

I forbindelse med opprydning i fellesarealer i sommer/høst ble det oppdaget en mengde lagrede gjenstander under trapperom i nederste etasje ved inngang til kjeller. I henhold til husordensreglenes punkt 5.4 tillates det å plassere barnevogner og sykkelvogn under trappen i nederste etasje, men det ble også oppdaget møbler, hageutstyr, gressklippere, sparkesykler osv.

Under arbeidet med opprydning har styret blitt kontaktet av flere beboere med ønske om å fortsatt oppbevare gjenstander i trapperom utover det som godkjennes av husordensreglene.

Styret har derfor fått gjennomført en evaluering av dette hos en ekstern rådgiver for brannsikring: Notat vedrørende lagring i trapperom

Som kjent er trapperommene rømningsvei. I henhold til evalueringen er det nå klart at det ikke er tillat med lagring av noe brennbart materiale i trapperommene. Slik lagring vil medføre unødig risiko for branntilløp, i strid med gjeldende offentlige regelverk.

Derfor må alle gjenstander i trapperom fjernes så snart som mulig, inkludert barnevogner og sykkelvogner som lagres i henhold til de nåværende husordensreglene.

En kommentar om “Fjerning av lagrede gjenstander i trapperom

Det er stengt for kommentarer.